Heb jij een vraag voor ons? Bekijk dan eerst deze pagina en kijk of wij jouw vraag op deze manier kunnen beantwoorden. Zo niet, stuur ons hier een berichtje.

 

LEVERINGEN

Naar welke landen verzenden jullie?

Smoofl verzendt over de hele wereld. Als je bij de checkout je adres invult, worden de verzendkosten automatische berekend.

Als de berekening niet verschijnt, is dit omdat we jouw land nog niet in onze database zit. Contacteer ons en we bezorgen je het kostenplaatje.

Hoe lang duurt de levering?

Wij versturen je bestelling binnen maximaal 3 werkdagen nadat je ze plaatste. Hoe lang je pakket daarna onderweg is, hangt af van zowel je adres als de snelheid van de pakketjes leverdienst.

In normale omstandigheden, mag je uitgaan van:

– België & Nederland: levering binnen 2 werkdagen na verzending

– West-Europa: levering binnen 4 werkdagen na verzending

– Zuid- & Oost-Europa: levering binnen 10 werkdagen na verzending

– Buiten de EU: tot 14 werkdagen afhankelijk van de afstand van jouw land tot België

Kijk je zo uit naar je Smoofl-pakket dat je nie? Wij begrijpen dat volledig, daarom ontvang je van ons een tracking link zodat je jouw pakket op elk moment kunt opvolgen.

Help, ik heb de tracking e-mail niet ontvangen!

Controleer de spam folder van je inbox, afhankelijk van de instellingen van uw mailbox kan het mailtje daar terechtkomen.

 

BESTELLINGEN/RETOURS

Oeps, ik heb een fout gemaakt. Kan ik mijn bestelling annuleren?

We doen hier ons uiterste best voor! Als uw bestelling al verzonden is, dan kunnen we deze niet annuleren. Soms is ons magazijn supersnel (verzending binnen een uur na bestelling), dus meestal kunnen we dit niet. Neem contact met ons op als je jouw bestelling wilt annuleren. 

Ik wil graag mijn Smoofl product terugsturen. Kunnen jullie mij helpen?

Absoluut. Bekijk ons retourbeleid hieronder….

 

RETOURS

Je kan je Smoofl producten terugsturen tot 14 dagen na ontvangst. Producten moeten ongebruikt zijn met een volledig intacte verpakking. Zodra wij jouw retourzending in ons magazijn hebben ontvangen, zullen wij het product beoordelen en het vervolgens terugbetalen.

Wanneer je jouw bestelling naar ons terugstuurt, raden we jou aan om een traceerbare verzending te gebruiken, aangezien wij niet verantwoordelijk zijn voor verloren of beschadigde retouren. Houd er rekening mee dat jij verantwoordelijk bent voor de verzendkosten.

De terugbetaling heeft alleen betrekking op het product en niet op de eventuele verzendkosten die je op je order betaalde.

 

PRODUCTEN OMRUILEN

Helaas bieden wij dit niet aan, maar voel je vrij om je product(en) te retourneren zodat we je geld terug kunnen storten. Je kunt dan vervolgens een nieuwe order op onze website plaatsen met de producten die je wil.

 

DE PRODUCTEN

Hoe lang kan mijn hond de koekjes, muffins en ijsjes eten nadat ik ze gemaakt heb?

Koekjes: idealiter binnen 14 dagen na het invriezen.

Muffins: worden het best vers gegeten, dus binnen 24 uur na het bakken.

Ice Treats: idealiter binnen 14 dagen na het invriezen ervan.

Kunnen katten de Smoofl-producten eten?

Alle recepten zijn speciaal ontwikkeld voor honden.

Hoeveel treats kan ik mijn hond per dag geven?

Je hond mag tot 10% van zijn dagelijkse calorie-inname halen uit treats. Onze producten zijn laag in calorieën en je kan de grootte van je treats afstemmen de grootte van je hond!

Voorbeeld: 1 Ice Treat uit de Small vorm bevat ongeveer 30 calorieën. Dus 1 per dag voor een kleine of middelgrote hond is de perfecte portie. Voor grote honden kan je voor de Large vorm (60 calorieën) gaan.

 

SHOPS

Kan ik Smoofl in mijn winkel verkopen?

We vinden het heel fijn dat je dit overweegt! Klik hier, vul het formulier in en wij nemen contact met je op. Contactformulier : handelaars

Let op: We ontvangen veel mailtjes en het kan dus tot 10 werkdagen duren voor je van ons hoort. We stellen jouw interesse op prijs stellen en doen ons uiterste best om zo snel mogelijk bij je terug te komen. Dankjewel voor je geduld.

Waar kan ik Smoofl kopen?

Behalve op deze website kan je Smoofl ook bij je lokale dierenspeciaalzaak of dierenarts vinden. Bekijk onze store locator voor jouw dichtstbijzijnde winkel.

 

BETALINGEN

Hoe kan ik een BTW-factuur krijgen?

Vul je bedrijfsgegevens en BTW-nummer in wanneer je jouw bestelling plaatst. Vraag alvast de factuur door dit te noteren in het opmerkingenveld.

Ben je vergeten om de info te vermelden toen je de bestelling plaatste? Geen zorgen, contacteer ons en wij zullen ons best doen om je verder te helpen. 

 

HEB JE EEN VRAAG DIE WE NIET HEBBEN BEANTWOORD?

Neem dan hier contact met ons op.